Mikä on kohdunkaulan osteokondroosin vaara kussakin vaiheessa?

Kipu ja liikkeiden jäykkyys kohdunkaulan osteokondroosissa

Lähes kaikki yli 25 -vuotiaat kärsivät osteokondroosista, sairaus vaikuttaa kaksi kertaa todennäköisemmin kohdunkaulan selkärankaan. . .

Tämä johtuu suurelta osin hänen lisääntyneestä liikkuvuudestaan, koska hänellä on pään pitämisen taakka.

Patologia on yhtä yleistä molempien sukupuolten potilailla; muutokset voivat johtua monista syistä.

Viime aikoina tauti on vakavasti nuorentunut, ensimmäiset oireet voivat ilmetä jopa koulussa tai yliopistossa, mikä johtuu ryhtihäiriöistä ja istumisesta.

Hoidon puute voi johtaa vakaviin komplikaatioihin ja epämiellyttäviin seurauksiin, jos epämiellyttäviä oireita ilmenee, ota välittömästi yhteys lääkäriin.

Mikä on kohdunkaulan osteokondroosi

Kohdunkaulan osteokondroosion etenevä degeneratiivinen-dystrofinen vaurio tämän alueen nikamaväleissä, patologia johtaa muutoksiin nikamissa ja nikamaväleissä.Prosessiin liittyy osteofyyttien muodostuminen- kaulan nikamien luukasvut, jotka aiheuttavat ärsytystä ja lihasjännitystä, mikä pahentaa entisestään potilaan tilaa.

Taudin kehittymismekanismi liittyy suoraan kehon anatomisiin piirteisiin, koska kohdunkaulan selkäranka koostuu vain 7 nikamasta. Rinta- ja lannerangan alueella nikamat ovat suhteellisen homogeenisia, niskassa, olkahihnan pään ja pään suurten amplitudiliikkeiden vuoksi ne eroavat rakenteeltaan.

Liikkuva kaula siirtyy suhteellisen staattiseen rinta -alueeseen, joten 1, 2, 7 nikamaa eroavat toisistaan. . . Selkäytimen, verisuonten, selkäydinhermojen lisäksi suuri määrä perifeerisiä hermoja kulkee tämän alueen läpi.

Jotkut näistä hermoista, esimerkiksi vagus, hermottavat vatsan elimiä ja palleaa. Hermojen lisäksi täällä kulkee tärkeitä verisuonia. Osteokondroosilla aivojen verenkiertohäiriöiden riski kasvaa, niskakipu, päänsärky jne. Taudin kehittyminen voi aiheuttaa neurologisia patologioita ja keskushermoston toiminta voi heikentyä.

Syyt

Syyt taudin kehittymiseen ovat hyvin erilaisia., monet niistä liittyvät rustojen kudosten muodonmuutoksiin, jotka johtuvat suolojen kertymisestä imusolmukkeeseen ja vereen.

Oikealla ravinnolla ja säännöllisellä fyysisellä aktiivisuudella suolat eivät kerry, vakavissa tapauksissa rustokudokset muuttuvat vähemmän liikkuviksi, niiden joustavuus heikkenee nikamien siirtymisen, hermopäätteiden ja valtimoiden puristumisen seurauksena.

Kohdunkaulan selkärangan patologioiden pääasiallinen syy otetaan huomioonistuva elämäntapa, tauti on toimistotyöntekijöiden hyvin tiedossa. Ihmiset, jotka on pakotettu tekemään raskasta fyysistä työtä, kärsivät myös osteokondroosista, koska lisääntynyt selän jännitys yhdistettynä kehon epämukavaan asentoon ja pitkäaikaiset selkävammat vaikuttavat haitallisesti, mikä johtaa tämän vyöhykkeen ylikuormitukseen.

Lääketieteessä on tapana erottaa kaksi päätekijää, jotka johtavat osteokondroosin kehittymiseen:

 • patologinen- nikamien ja muiden nikamien rakenteiden rappeuttavat prosessit, joihin liittyy läheisiä kudoksia, hermokimppuja ja verisuonia, tapahtuvat negatiivisten ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta, mitä vakavammat tekijät, sitä korkeampi prosessien kehitysaste;
 • fysiologinen- kaikki prosessit määräytyvät luonnollisten ikään liittyvien muutosten, selkärangan rustojen vanhenemisen, suolakerrostumien jne.

Kohdunkaulan osteokondroosin erityiset syyt:

 • aineenvaihduntahäiriöt, jotkut lihavuuden vaiheet;
 • sydän- ja verisuonijärjestelmän sairaudet, paineen lasku, aivojen verenkiertohäiriöt;
 • hypodynamia - johon liittyy rajoitettu liikkuvuus, tähän luokkaan kuuluvat sairaudet tai vammat, istumatyö, istumaton elämäntapa;
 • väärä asento - erilaiset reumat, skolioosi, litteät jalat;
 • kohdunkaulan vammat (mustelmat, iskut, nyrjähdykset), selkärangan muiden osien vammat voivat olla tärkeitä;
 • lisääntynyt fyysinen aktiivisuus kohdunkaulan selkärangassa, joka johtuu kovasta fyysisestä työstä tai intensiivisestä urheilusta;
 • ylipainoinen;
 • istuva elämäntapa - johtaa kohdunkaulan ja selkärangan ylikuormitukseen;
 • kohdunkaulan nikamien tyrä, samanaikaiset sairaudet;
 • pakotettu pitkäaikainen pään pitäminen epäluonnollisessa tai epämukavassa asennossa, kun lihakset ovat ylikuormitettuja, tapahtuu selkärangan kaarevuus;
 • hermostunut rasitus, jatkuva stressi;
 • selkärangan rakenteen synnynnäisiä poikkeavuuksia.

Kohdunkaulan osteokondroosin seuraukset ilman hoitoa

Mikä on vaarallista ensimmäisessä vaiheessa

Ensimmäiseen vaiheeseen liittyy halkeamien muodostuminen nikamien levyihin ja kuivuminen ytimen pulposuksestaTämän seurauksena rakenteen hauraus lisääntyy ja kuormituskestävyys vähenee. Tässä vaiheessa niskassa on kipua ja jäykkyyttä.

Halkeamia nikamaväleissä kohdunkaulan osteokondroosin ensimmäisessä vaiheessa

Mikä on vaarallista toisessa vaiheessa

Toisessa vaiheessa nikamien pinta tuhoutuu., jonka seurauksena ydin puristuu ulos ja laajentaa nikamien välistä tilaa, minkä seurauksena muodostuu ulkonemia ja tyrälevyjä. Ne aiheuttavat voimakasta jatkuvaa kipua, liikkeiden jäykkyyttä, heikkoutta, tunnottomuutta kasvoissa ja käsissä.

Vaiheen 2 kohdunkaulan osteokondroosille on ominaista rappeuttavat muutokset itse nikamissa

Mikä on vaarallista kolmannessa vaiheessa

Suurin vaara on taudin kolmas vaihe., johon liittyy intervertebral hernian muodostuminen. Selkälevyn pinnan tuhoutumisprosessi jatkuu, uhka vaurioittaa verisuonia, lihaksia, nivelsiteitä ja selkärangan lähellä olevia hermoja kasvaa.

Jokainen nikama muuttuu akuutimmaksi ja karkeammaksi, mikä vaikuttaa negatiivisesti lihaksiin, tahattoman supistumisen vuoksi, ei vain kohdunkaulan, vaan myös koko selkärangan motorinen aktiivisuus. Puristuneiden hermojen seurauksena hermoimpulssien johtuminen yksittäisiin elimiin ja kudoksiin huononee.

Kolmannen vaiheen oireita pidetään pään ja niskan takaosan kipeänä.ulottuu olkapäähän ja käsiin, tunnottomuus ja kipu, vaikeudet pään liikuttamisessa. Potilas kokee kuulon ja näkökyvyn heikkenemistä, usein oksentelua ja pahoinvointia.

Mikä on vaarallista neljännessä vaiheessa

Selkärangan rappeutumisen aikanatapahtuu vaurioituneiden nikamien fuusio luukasvujen ja osteofyyttien kanssa. . . Taudin alkuvaiheiden komplikaatiot pahenevat, selkäranka menettää liikkuvuutensa, mikä uhkaa vammaisuutta.

Muut kohdunkaulan osteokondroosin vaarat:

 1. Vegeto-vaskulaarinen dystonia- patologia kehittyy jatkuvan stressin ja kroonisen väsymyksen taustalla, sairauteen liittyy erilaisia oireita, joita on vaikea diagnosoida. Sairaus liittyy usein osteokondroosiin, patologia ilmenee paniikkikohtauksilla, heikkouden tunneilla, takykardiakohtauksilla, lisääntynyt hikoilu.
 2. Päänsärky. . . Kipu-oireyhtymä aivojen verisuonissa, aivokalvoissa, pään pehmytkudoksissa lisääntyy nopeasti, sen voimakkuus kasvaa, silmiin ilmestyy "tähtiä" ja "ympyröitä", havaitaan valokuva- ja fonofobia, tinnitus .
 3. Verenpaineongelmat. . . Nikamien siirtyminen aiheuttaa ahtaumaa, hermojen ja verisuonten puristumisen seurauksena hengityksen säätely, valtimon sävy ja syke häiriintyvät. Taudin kehittymisen seurauksena havaitaan hermokeskusten toimintahäiriöitä, joista riippuu selkäytimen ja aivojen verenkierto. Nikamavälilevyn alkuperäisen asennon muutoksen vuoksi ilmenee hapen nälkää, johon keho reagoi verenpaineen muutoksilla. Huimaus, tasapainon menetys - oire osoittaa vestibulaarisen laitteen toiminnan rikkomisen, joka johtuu selkärangan lähellä olevien hermojen, lihasten ja verisuonten nikamien puristumisesta. Tämän puristamisen seurauksena vääriä hermoimpulsseja stimuloidaan aivoista pikkuaivoihin. Tilannetta pahentaa se, että elimet kärsivät verenkierron patologioista ja hapen nälästä.
 4. Hermosto- hermo -ongelmat voivat aiheuttaa vamman, johtaa potilaan kuolemaan; tällaisiin häiriöihin voi liittyä epäspesifisiä oireita - korkea kuume, paineen nousu, kipu.

Myyttejä kohdunkaulan osteokondroosin seurauksista

Taudin olemassaolon vuosien aikana on ilmestynyt suuri joukko myyttejä, jotka ovat yleisiä paitsi potilaiden, myös lääkäreiden keskuudessa.

Myytit:

 1. Mahdollisuus parantaa tautia- useimmissa tapauksissa tauti on parantumaton, mutta sen remissio on mahdollista saavuttaa; elämäntapojen muuttuessa toipumisaika voi kestää vuosikymmeniä.
 2. Ei tarvitse hoitoa- osteokondroosi on vaarallinen sairaus, vaikka alkuvaiheessa se ei ehkä ilmene millään tavalla, kehossa tapahtuu peruuttamattomia muutoksia.

Johtopäätös

 • Kohdunkaulan osteokondroosiOnko yleinen sairaus, johon liittyy kohdunkaulan nikamien siirtyminen.
 • Taudin tärkein syy otetaan huomioonistuva elämäntapa, tauti on yhä yleisempi nuorten keskuudessa, ja myös raskaaseen fyysiseen työhön osallistuvat potilaat ovat vaarassa.
 • Hoidon puutevoi johtaa kaikkein kielteisimpiin seurauksiin, mukaan lukien vammaisuus ja kuolema. . .